EKONOMSKI FAKULTET

STUDIJE MENADŽMENTA


 RASPORED PREDAVANJA I VJEŽBI: 

      PREDAVANJA:   ponedjeljak, 16:45 - 18: 20 (sala 104)

      VJEŽBE:                utorak, 16:45 - 18: 20 (sala 104)
                        MATERIJALI ZA ČASOVE

Skriptu za Poslovni engleski III (knjigu i radnu svesku) možete preuzeti ovdje

Obavještenje o prijavi za prezentacije možete preuzeti ovdje


Image result for insight into business


OBAVJEŠTENJE

Tabelu sa rezultatima kolokvijuma nakon održanog redovnog roka možete preuzeti ovdje. 

Popravni rok biće održan 13. maja u 16.45 časova za sve studente.

Prezentaciju sa materijalom za pripremu kolokvijuma možete preuzeti ovdje

Rečenice za prevod možete preuzeti ovdje

Probni test za  kolokvijum možete preuzeti ovdje


PREZENTACIJE SA ČASOVA 2018 

Prezentaciju sa prvog časa možete preuzeti ovdje. 

Prezentaciju sa drugog časa možete preuzeti ovdje. 

Dodatni materijal za čas koji je održan 26.02. možete preuzeti  ovdje. 

Prezentaciju sa trećeg časa možete preuzeti ovdje. 

Prezentaciju sa četvrtog časa možete preuzeti ovdje. 

Prezentaciju sa petog časa možete preuzeti ovdje. 

DOMAĆI ZADATAK I I

Drugi domaći zadatak nalazi se ovdje. 

Nakon što popunite obavezna polja (Vaše ime i prezime, broj indeksa) možete pristupiti postavljenim pitanjima. Odaberite neki od ponuđenih odgovora ili  dopunite rečenice (nije obavezno odgovoriti na sva pitanja u testu!) i potom kliknite na dugme SUBMIT na kraju testa. Klinknite na poruku View your score i pojaviće se broj poena koji ste ostvarili na testu i ukoliko ste ostvarili više od 9 poena (od ukupno 15), ostvarili ste i 1 poen za ovaj zadatak. 

Krajnji rok za predaju domaćeg zadatka je ponedjeljak, 19.03. do 16.00 časova. 

GOOD LUCK! 
Dokument sa predloženim rasporedom izlaganja prezentacija možete preuzeti ovdje

Popravni rok biće održan 7. maja u 16.45 za sve studente, u učionici 002. 

Svi studenti koji nisu polagali kolokvijum u redovnom roku ili nisu zadovoljni ostvarenim rezultatom mogu ponovo polagati u popravnom roku. Student ne mora poništavati ostvareni rezultat, već je dovoljno da se pojavi i polaže u popravnom roku, i u tom slučaju automatski se briše prethodno ostvareni rezultat i kao konačan računa se isključivo rezultat iz popravnog roka. 


Drugi domaći zadatak nalazi se  ovdje

Obavezno treba prezentaciju sa časa prije nego pristupite domaćem zadatku jer su riječi koje su urađene na času dio domaćeg zadatka. Nakon što popunite obavezna polja (Vaše ime i prezime, broj indeksa) možete pristupiti postavljenim pitanjima. Odaberite neki od ponuđenih odgovora ili  odopunite rečenice (nije obavezno odgovoriti na sva pitanja u testu!) i potom kliknite na dugme SUBMIT na kraju testa. Klinknite na poruku View your score i pojaviće se broj poena koji ste ostvarili na testu i ukoliko ste ostvarili više od 5 poena (od ukupno 13), ostvarili ste i 1 poen za ovaj zadatak. Krajnji rok za predaju domaćeg zadatka je ponedjeljak, 26.02. do 16.00 časova. 

GOOD LUCK! 

P.S. Student ne može dva puta ili ponovo uraditi ovaj test, jer se nakon klika na dugme SUBMIT, automatski pohranjuje podatak sa imenom  i prezimenom studenta (koji je unesen na početku izade testa), i ponovno odgovaranje na pitanja neće biti uvaženo. Stoga, ne pritiskajte dugme SUBMIT dok niste sigurni da ste završili test, jer naknadna prepravljanja odgovora u testu nisu moguća. 
OBAVJEŠTENJE
 

Tabelu sa rezultatima nakon dodatnog ispitnog roka, održanog 11. septembra možete preuzeti ovdje

Radovi se mogu pogledati u četvrtak, 14.09. od 09.30 do 10.00 časova, u kabinetu 4 na Filološkom fakultetu (III sprat Ekonomskog fakulteta).  

Rezultate nakon popravnog roka  možete preuzeti ovdje

U avgustovskom roku student može polagati i kolokvijum i završni ispit. 

Radovi se mogu pogledati u utorak, 27.06. od 11.30 do 12.00 u kabinetu 4 na Filološkom fakultetu (III sprat Ekonomskog fakulteta). Prezentaciju sa svim vježbama za završni ispit možete preuzeti ovdje

Dokument sa rečenicama za prevod možete preuzeti ovdje

Probni test za završni ispit možete preuzeti ovdje

Rješenja probnog testa za završni ispit možete pruzeti ovdjeDOMAĆI ZADATAK  VI


Šesti domaći zadatak (za dodatne poene) nalazi se  OVDJE.

Nakon što popunite obavezna polja (Vaše ime i prezime, broj indeksa, smjer) možete pristupiti zadatku. 

Zadatak je esejskog tipa i od studenata se očekuje da u nekoliko kratkih rečenica (u najmanje 100  riječi) odgovore na postavljenu temu. 

Izaberite jednu od ponuđene tri teme i napišite svoj odgovor u za to predviđen prostor. Teme su:

 1. IF YOU WERE GRANTED THREE WISHES, WHAT WOULD THEY BE? 

2. IF YOU HAD TIME MACHINE, WHAT HISTORICAL PERIOD WOULD YOU GO TO AND WHY? 

3. IF ONLY ONE BOOK EXISTED, WHICH BOOK WOULD YOU LIKE IT TO BE?

Kada završite sa odgovaranjem na postavljenu temu, kliknite na dugme SUBMIT. Svaki odgovor koji bude smislen i  uobličen donijeće vam 3 poena. 

Krajnji rok za predaju domaćeg zadatka je petak, 18.05. do 12.00 časova. 

VAŽNO!!! 

OBAVEZNO PROČITATI UPUSTVO ZA IZRADU DOMAĆEG ZADATKA 

Zadatak je esejskog tipa i od studenata se očekuje da u nekoliko kratkih rečenica (u najmanje 80  riječi) odgovore na postavljenu temu. 

Molim vas da ne kopirate odgovore kolega - odgovorite na postavljenu temu kratko, jasno, ne morate se truditi da koristite komplikovane izraze ili naročito bogat vokabular, ali neka odgovor bude Vaš, ma koliko jednostavan ili sveden bio. Takođe, puko kopiranje (tzv. copy/paste tehnika) teksta sa Interneta biće najstrožije sankcionisano.   

Kada završite sa odgovaranjem na postavljenu temu, kliknite na dugme SUBMIT. Neće se pojaviti broj poena koji ste ostvarili ali svaki odgovor koji bude smislen i  uobličen donijeće vam 2 poena. Poeni će biti dodijeljeni nakon što svi predaju domaći zadatak (kompjuter ipak ne može sam ocjenjivati Vaše odgovore, već to moram učiniti ja).

GOOD LUCK! OBAVJEŠTENJE 

Prezentaciju sa pripremom za završni ispit i materijalima za vježbanje možete preuzeti ovdje

Probni test za završni ispit možete preuzeti ovdje.

Rješenja probnog testa možete preuzeti ovdje. POSLOVNI ENGLESKI JEZIK II 

Materijal sa prvog časa možete preuzeti ovdje.  

Prezentacija 2

Prezentacija 3 

Prezentacija 4

Prezentacija 5

Prezentacija 6 

Probni test za kolokvijum možete preuzeti ovdje.

Rješenja probnog testa možete preuzeti ovdje


Rezultate popravnog kolokvijuma možete preuzeti ovdje. Radovi se mogu pogledati u srijedu, 4. maja od 12:10 do 12:30 časova u kabinetu 4, Institut za strane jezike, III sprat Ekonomskog fakulteta. 

Prezentacija 2

Prezentacija 3 

Prezentacija 4

Prezentacija 5

Prezentacija 6 

Probni test za kolokvijum možete preuzeti ovdje.

Rješenja probnog testa možete preuzeti ovdjeTestovi su nasumično podijeljeni u dvije grupe kako bi broj testova za pregledanje bio isti. Studenti grupe I mogu svoje radove pogledati u ponedjeljak, 10. aprila od 10.45 do 11.15 časova u kabinetu 4, na Filološkom fakultetu (III sprat Ekonomskog fakulteta)

Rečenice za domaći zadatak možete preuzeti ovdje. 
Follow link hereUpustva za prezentacije možete preuzeti ovdje. Svi studenti mogu se prijaviti za prezentacije ili nakon redovnog časa ili mejlom na adresu isj.testiranje@gmail.com. 
Rezultate završnog ispita za sve studente možete preuzeti ovdje. (ažurirana tabela objavljena 20.06) 

Testovi sa završnog ispita podijeljeni su u dvije grupe kako bi broj testova za pregledanje bio isti. Ukoliko Vaš rezultat nije naveden u tabeli, to znači da Vaš test pregleda profesorica Milanović. Njen mejl je majamilanovic@yahoo.co.uk. 

Studenti grupe I mogu svoje radove pogledati u petak, 16. juna od 11.00 do 11.30 časova u kabinetu 4, na Filološkom fakultetu (III sprat Ekonomskog fakulteta)

VAŽNO: Mole se studenti da se ne obraćaju profesorima sa molbom da im se dodaju poeni, koliko god poena da im nedostaje za veću ocjenu  - 2, 3 ili 5, jer će takve molbe biti ignorisane. Popravni rok postoji upravo kako bi studenti popravili rezultat ostvaren u redovnom roku. Zaista se izvinjavam  svim studentima koji nisu ni pomislili da traže bilo šta što nisu zaslužili (a njih je naravno veliki broj), ali ovo obavještenje namijenjeno je samo onima koji sebi daju za pravo da šalju mejlove sa neosnovanim zahtjevima. 

Popravni završni ispit biće održan 23. juna u 17.00 časova, u sali 001. 


OBAVJEŠTENJE 

Prezentaciju sa pripremom za završni ispit i materijalima za vježbanje možete preuzeti ovdje

Probni test za završni ispit možete preuzeti ovdje.

Rješenja probnog testa možete preuzeti ovdje. 


Rezultate popravnog kolokvijuma možete preuzeti ovdje

Radovi se mogu pogledati u petak, 28. aprila od 11:00 do 11:30 časova u kabinetu 4 na Filološkom fakultetu (III sprat Ekonomskog fakulteta).

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: Svi studenti koji su se prijavili za izlaganje prezentacija mogu to učiniti 09. maja od 16.45 časova na časovima vježbi. Mole se studenti da obezbijede makar jedan zajednički lap top za izlaganje.


Dokument sa instrukcijama u vezi sa prezentacijama možete preuzeti ovdje.

Kolokvijum će biti održan 02.04.2018. Studenti sa neparnim brojem indeksa polažu u 16.45, a studenti sa parnim brojem indeksa u 17.20. Ispit će biti održan u sali -001 ili u sali 002 (u zavisnosti od toga koja sala bude slobodna). 

Probni test za kolokvijum možete preuzeti ovdje
Popravni rok biće održan 24. aprila u 16.50 za sve studente, u učionici -001 u suterenu. 

SVI STUDENTI KOJI NISU POLAGALI KOLOKVIJUM U REDOVNOM ROKU ILI NISU ZADOVOLJNI OSTVARENIM REZULTATOM MOGU PONOVO POLAGATI U POPRAVNOM ROKU.

STUDENT NE MORA PONIŠTAVATI OSTVARENI REZULTAT, VEĆ JE DOVOLJNO DA SE POJAVI I POLAŽE U POPRAVNOM ROKU, I U TOM SLUČAJU AUTOMATSKI SE BRIŠE PRETHODNO OSTVARENI REZULTAT I KAO KONAČAN RAČUNA SE ISKLJUČIVO REZULTAT IZ POPRAVNOG ROKA. 


VAŽNO OBAVJEŠTENJE: Studenti koji su se do predviđenog roka (do 13. marta) prijavili da rade prezentacije, svoje radove mogu predstaviti ili na sljedećem času 10. aprila ili 8. maja. Studenti mogu sami odlučiti koji im termin za predstavljanje prezentacija više odgovara. Naknadne prijave za prezentacije neće biti razmatrane, jer je rok za prijavu istakao 13. marta. 
TABELU SA REZULTATIMA NAKON POPRAVNOG ROKA MOŽETE PREUZETI OVDJE. 

Radove možete pogledati u petak, 11. maja od 12.40 do 13.00 časova, u kabinetu 4 na Filološkom fakultetu (III sprat Ekonomskog fakulteta).

Sljedeći čas biće održan 14.05. od 16.45 časova i tada će biti nadoknađen i čas od 30.04. To je ujedno i posljednji čas u ovom semestru na kom će biti obrađen sav materijal za završni ispit. DOMAĆI ZADATAK IV 


Četvrti domaći zadatak za dodatne poene nalazi se OVDJE.

Nakon što popunite obavezna polja (Vaše ime i prezime, broj indeksa, smjer) možete pristupiti zadatku. 

Zadatak je esejskog tipa i od studenata se očekuje da u nekoliko kratkih rečenica (u najmanje 80  riječi) odgovore na postavljenu temu: MY HERO/HEROINE. Osoba koju opisujete može biti lik iz knjige, iz filma, iz stripa ili pak to može biti neko iz okruženja ili iz porodice. 

Kada završite sa odgovaranjem na postavljenu temu, kliknite na dugme SUBMIT. Svaki odgovor koji bude smislen i  uobličen donijeće vam 2 poena, a poeni će biti dodijeljeni nakon isteka roka za predaju domaćeg zadatka. 

Krajnji rok za predaju domaćeg zadatka je petak, 11.05. do 12.00 časova. 
OBAVJEŠTENJA

REZULTATE ZAVRŠNOG ISPITA NAKON ODRŽANOG POPRAVNOG ROKA MOŽETE PREUZETI OVDJE. 

Radove možete pogledati u petak, 22.juna 2018. godine od 12.30 do 13.00 časova, u učionici 1 na Filološkom fakultetu (lijevo od Studentske službe Filološkog fakulteta, koja se nalazi naspram glavnog ulaza Ekonomskog fakulteta)


VAŽNO: Mole se studenti da se ne obraćaju sa molbom da im se dodaju poeni, koliko god poena da im nedostaje za veću ocjenu  - 2, 3 ili 5, jer će takve molbe biti ignorisane.  Zaista se izvinjavam  svim studentima koji nisu ni pomislili da traže bilo šta što nisu zaslužili (a njih je naravno veliki broj), ali ovo obavještenje namijenjeno je samo onima koji sebi daju za pravo da šalju mejlove sa neosnovanim zahtjevima. 

DOMAĆI ZADATAK I 

Prvi domaći zadatak nalazi se ovdje.  

Nakon što popunite obavezna polja (Vaše ime i prezime, broj indeksa) možete pristupiti postavljenim pitanjima. Odaberite neki od ponuđenih odgovora ili  dopunite rečenice (nije obavezno odgovoriti na sva pitanja u testu!) i potom kliknite na dugme SUBMIT na kraju testa. Klinknite na poruku View your score i pojaviće se broj poena koji ste ostvarili na testu i ukoliko ste ostvarili više od 8 poena (od ukupno 13), ostvarili ste i 2 poena za ovaj zadatak. 

Krajnji rok za predaju domaćeg zadatka je ponedjeljak, 04.03. do 16.00 časova. 

GOOD LUCK! 


DOMAĆI ZADATAK II


Drugi domaći zadatak nalazi se OVDJE.

Nakon što popunite obavezna polja (Vaše ime i prezime, broj indeksa, smjer) možete pristupiti zadatku. 

Zadatak je esejskog tipa i od studenata se očekuje da u nekoliko kratkih rečenica (u najmanje 80  riječi) odgovore na postavljenu temu. Tema je sljedeća: 

Describe a place you have never been to, but would like to go someday

IN A FEW SENTENCES (AT LEAST 80 WORDS) DESCRIBE A PLACE YOU DREAM OF VISITING. YOU SHOULD STATE: WHAT PLACE IT IS or WHERE IT IS, WHY YOU WOULD LIKE TO GO THERE, WHAT YOU WOULD LIKE TO SEE AND WHO YOU WOULD LIKE TO GO WITH.

Kada završite sa odgovaranjem na postavljenu temu, kliknite na dugme SUBMIT. Svaki odgovor koji bude smislen i  uobličen donijeće vam 2 poena. Poeni će biti dodijeljeni nakon što svi predaju domaći zadatak (kompjuter ipak ne može sam ocjenjivati Vaše odgovore, već to moram učiniti ja).

Krajnji rok za predaju domaćeg zadatka je ponedjeljak, 11.03. do 16.00 časova. 


VAŽNO!!! 

OBAVEZNO PROČITATI UPUSTVO ZA IZRADU DOMAĆEG ZADATKA 

Zadatak je esejskog tipa i od studenata se očekuje da u nekoliko kratkih rečenica (u najmanje 80  riječi) odgovore na postavljenu temu. 

Molim vas da ne kopirate odgovore kolega - odgovorite na postavljenu temu kratko, jasno, ne morate se truditi da koristite komplikovane izraze ili naročito bogat vokabular, ali neka odgovor bude Vaš, ma koliko jednostavan ili sveden bio. Takođe, puko kopiranje (tzv. copy/paste tehnika) teksta sa Interneta biće najstrožije sankcionisano.   

Kada završite sa odgovaranjem na postavljenu temu, kliknite na dugme SUBMIT. Neće se pojaviti broj poena koji ste ostvarili ali svaki odgovor koji bude smislen i  uobličen donijeće vam 2 poena. Poeni će biti dodijeljeni nakon što svi predaju domaći zadatak (kompjuter ipak ne može sam ocjenjivati Vaše odgovore, već to moram učiniti ja).

GOOD LUCK! 


DOMAĆI ZADATAK III

Treći domaći zadatak nalazi se ovdje. 

Nakon što popunite obavezna polja (Vaše ime i prezime, broj indeksa) možete pristupiti postavljenim pitanjima. Odaberite neki od ponuđenih odgovora ili  dopunite rečenice (nije obavezno odgovoriti na sva pitanja u testu!) i potom kliknite na dugme SUBMIT na kraju testa. Klinknite na poruku View your score i pojaviće se broj poena koji ste ostvarili na testu i ukoliko ste ostvarili više od 8 poena (od ukupno 15), ostvarili ste i 2 poen za ovaj zadatak. 

Krajnji rok za predaju domaćeg zadatka je ponedjeljak, 18.03. do 16.00 časova. 

GOOD LUCK! 

VAŽNO:

Tekst koji treba pripremiti za test možete preuzeti ovdje
test za dodatne poene biće održan 1. aprila 2019. godine u sali -001 u suterenu.
 u 16.45 časova polažu studenti sa neparnim brojem indeksa, a u 17.00 časova studenti sa parnim brojem indeksa. 
OBAVJEŠTENJE

Tabelu sa poenima ostvarenim na domaćim zadacima, prezentacijima i na testu možete preuzeti ovdje

Uneseni su poeni zaključno sa 01. 04. 2019. godine. U nastavku možete naći link za četvrti, ujedno i poslednji domaći zadatak. 

DOMAĆI ZADATAK IV 


Četvrti domaći zadatak za dodatne poene nalazi se OVDJE.

Nakon što popunite obavezna polja (Vaše ime i prezime, broj indeksa, smjer) možete pristupiti zadatku. 

Zadatak je esejskog tipa i od studenata se očekuje da u nekoliko kratkih rečenica (u najmanje 80  riječi) odgovore na postavljenu temu: MY HERO/HEROINE. Osoba koju opisujete može biti lik iz knjige, iz filma, iz stripa ili pak to može biti neko iz okruženja ili iz porodice. 

Kada završite sa odgovaranjem na postavljenu temu, kliknite na dugme SUBMIT. Svaki odgovor koji bude smislen i  uobličen donijeće vam 2 poena, a poeni će biti dodijeljeni nakon isteka roka za predaju domaćeg zadatka. 

Krajnji rok za predaju domaćeg zadatka je ponedjeljak, 08.04. do 16.00 časova.